Над 6,5 млн. тона селскостопанска продукция е изнесена от Украйна

Това е станало през "зърнения коридор" от 1 август
11
Над 6,5 млн. тона селскостопанска продукция е изнесена от Украйна
Снимка: БГНЕС

Над 6,5 милиона тона селскостопанска продукция е изнесена от Украйна през "зърнения коридор" от 1 август, съобщават турските власти, цитирани от БТА.

Министерството на отбраната на Турция съобщи, че в рамките само на два дни от украински пристанища са потеглили 17 кораба със селскостопанска продукция.

Износът на селскостопанска продукция от Украйна продължава безопасно. Вчера и днес от пристанищата потеглиха 17 кораба, натоварени със зърно, посочи турското министерство на отбраната в акаунта си в Туитър.

Доставките на зърно се извършват съгласно споразумение, подписано в Истанбул на 22 юли между Турция, Руската федерация, Украйна и ООН, предвиждащо безопасен износ на зърно и хранителни продукти от украински пристанища.

В Истанбул бе установен Съвместен координационен център, който инспектира товарите, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Изнасят към тези, които им дават оръжие. А преди изнасяха за бедните държави. Сега бедните ги спасява Русия с техния износ.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Та така и не разбрахме ,защо демократите от ,,Международната общност, колективният запад ,, гепиха зърното и стигнаха ли поне 10-20 кораба ,до гладуващите в Африка ?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия кога се бият, кога обработват продукцията, много странно. Има нещо гнило в цялата тази система.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е бизнес за избрани! Българските бизнесмени много страдат, че печалбите им от продажбата на оръжие са малки заради посредниците. Затова напират за директен износ и ни им пука, че България ще бъде директна цел в предстоящата голяма война. Неутралитет за родината ни! Мир за света! Смърт за войнолюбците!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата година една българска фирма направи един милярд лева оборот с радиоактивна украинска пшеница за африка банкера цанко коловски и беше управител имайки в предвит че цанко е банкер сматам че е прал пари на икраинската мафия фирмата беше Агро брод и вече е закрита
3
0
 
9
 
! Отговори
Да ама не! преди 1 година
Ало журнаглисти, като давате новините, кажете колко кораба отидоха в Африка. Западняка от много загриженост и мелодрама за бедните африканци прати точно два кораба, а всичкото останало жито пътува за западна Европа. А само какъв вой беше, цял Свят гладуваше зарад една Украйна, Хитлер Путин беше оставил бедните негърчета да си пият стомашните сокове. Въй въй, как няма вярно няколко бойни глави да пуснат над запада и да приключва всичко, че още векове тия ще осакатяват и правнуците ни!
2
0
 
6
 
! Отговори
Вносител преди 1 година
Ша ядетИ и ушите ви шЪ плющят украинските радиоактивни пшеници, боб и т.н. наш'то го изнесохме. За вас отпадъцитИ.
1
2
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
А вчера МВФ одобри заем от 1,3 милиарда долара за Украйна за преодоляване продоволствената криза през тази зима! ! Ха-ха-ха, за да си закурят изнесеното зърно !